033 – 2855 628

Commercial Excellence

Commercial Excellence

Succesvolle lead ontwikkeling

Het opbouwen van een gezonde orderportefeuille start met een helder beeld op de markt, de juiste strategische keuzen en de ontwikkeling van een onderscheidend producten en dienstenaanbod. Cruciaal echter is dat de markt uw bedrijf, diensten en trackrecord kent. Dit is het startpunt voor het vertrouwen dat bij afnemers gaat ontstaan en een vruchtbare voedingsbodem voor uw relatie met de sleutelfiguren bij uw klant. Leads voor projecten die ontstaan en mogelijkheden komen om aan te bieden en projecten te verwerven. Maar welke mogelijkheden voor relatie-en lead ontwikkeling zzijn in uw markt effectief? Hoe zetten we onze mensen hier zo effectief mogelijk in? En wat vraagt dit van onze commerciele organisatie?

DNAchange start bij uw strategie en vertaalt deze met uw mensen naar een commercieel aanvalsplan. In korte tijd stellen we samen met u vast waar prioriteiten liggen, hoe we potentiele afnemers benaderen en hoe we de taken in het verkoopteam slim verdelen. Sturing op inzet én effect zijn beiden vaak nodig om al snel tot resultaten te komen. Lean helpt om maximaal bereik met minimale middelen te verkrijgen.

Beter scoren in tenders

Tenderprocessen zijn kritisch in projectmatig georganiseerde bedrijven. Projecten lopen af en nieuwe projecten moeten geacquireerd worden. Nieuwe opdrachtgevers, nieuwe mensen, nieuwe eisen, wensen en omstandigheden brengen een eigen complexiteit met zich mee. Het snel verkrijgen van een betrouwbare inschatting van de projectkosten is noodzaak maar zeker geen vanzelfsprekendheid. Wachttijden, onvolledige informatie, miscommunicatie en interpretatieverschillen zetten het tenderproces onder druk. Regelmatig worden projecten gescoord tegen te lage budgetten en worden projectteams met niet reele budgetten op pad gestuurd.

DNAchange helpt de commerciele organisatie om acquisitie- en tenderprocessen te stroomlijnen met slim gebruik van Lean principes. De kostprijs is sneller beschikbaar, betrouwbaarder en bevat minder risico’s dan voorheen. U heeft daardoor meer tijd en rust voor een weloverwogen aanbieding. Bij gunning heeft u een sterk startpunt voor een succesvolle uitvoering van het project.